Monacon GP:n haasteellisuus on tarjonnut katsojille vuosien saatossa monta ikimuistoista hetkeä. Kaudella 2000 nähtiin yksi maailman kalleimmista liikenneruuhkista.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Arrowsin Pedro de la Rosa ja Williamsin Jenson Button kolaroivat keskenään Loewsin hiusneulanmutkassa kisan avauskierroksella. Tämän seurauksena Arrows pyörähti keskelle rataa, tukkien menoreitin takana ajaneilta kuskeilta. Autot sammuivat, ja kilpailu oli pakko keskeyttää.

Tuolloin F1-tallit saivat käyttää vielä vara-autoja. Niihin turvautui useampikin kuljettaja, mutta edessä oli uusi ongelma: heidän täytyisi ehtiä takaisin varikolle ennen uusintastarttia. Nopein keino edetä Monacossa oli apostolinkyyti, joten Pedro Diniz, Nick Heidfeld ja Ricardo Zonta pistivät juoksuksi.

Katso video tilanteesta alta tai tästä.

Formula 1

@F1
#OnThisDay, Monaco, 2000...

De la Rosa touches the wrong Button and is sent spinning at the hairpin

Gridlock in downtown Monte Carlo 🚦

And an unexpected cardio workout for some 😓