F1-sarja listasi verkkosivuilaan, miksi personaallisuudestaan ja vakuuttavista ajotaidoistaan tunnettu brittitähti James Hunt on pysynyt vuosikausien ajan yhtenä suurimmista formulalegendoista.

  1. Hunt sanoi, mitä ajatteli

Miehellä ei tuntunut olevan mitään sisäistä sensuuria. Oli sitten kyseessä auton kehittäminen tai F1:n säännöt, Hunt saattoi usein muotoilla ajatuksensa hieman rujosti. Tylystä sanojen asettelusta huolimatta F1-tähden mielipiteet sisälsivät yleensä varsin hyviä huomioita.

2. Hunt oli kapinallinen

Välinpitämättömyys vallalla olleita sosiaalisia normeja tai käyttäytymissääntöjä kohtaan oli suuri osa Huntin viehätystä fanien keskuudessa.

Formulamaailman rock-tähtenä pidetty Hunt kertoikin yhden elämänsä motoista kuuluvan seuraavasti: ”Teen mitä haluan, milloin vain pystyn. Elämä on liian lyhyt sääntöjen tottelemiseen, jotka eivät ole täysin tarpeellisia.”

3. Hunt oli oikeasti nopea

Vaikka miehen värikäs käytös ja yksityiselämä veikin usein leijonanosan Huntin saamasta mediahuomiosta, oli mies jopa aliarvostetun ripeä F1-kuski.

McLaren-pomo Alastair Caldwell vertasi miehen ajotaitoja Jackie Stewartin ja Jim Clarkin kaltaisiin kuskilegendoihin.

4. Hunt oli osa yhtä F1:n kuuluisimmista kilpa-asetelmista

Kaikki tuntevat Niki Laudan ja Huntin legendaarisen kilvoittelun radalla. Parivaljakon ikimuistoinen kauden 1976 kamppailu ikuistettiin jopa Hollywood-valkokankaalle.

Vaikka miesten kilpailu oli aivan yhtä hurja kuin vaikkapa Alain Prostin ja Ayrton Sennan kuuluisa kilpavääntö, eivät miehet vihoitelleet kuitenkaan toisilleen radan ulkopuolella. F1-tähdet olivat tunnetusti ystäviä, ja Hunt tuki vanhaa kilpakumppaniaan muun muassa hänen taistelussaan alkoholismia vastaan 1980-luvulla.

5. Hunt oli mainio F1-kommentaattori

Brittitähdellä oli erinomainen sanansäilä, jonka vuoksi hän oli suorastaan luonnonlahjakkuus F1-lähetysten asiantuntijakommentaattorina. Hunt muodosti erittäin suositun selostajaparin BBC:n konkariselostaja Murray Walkerin kanssa.

Mies nousi entistä suurempaan suosioon armottomilla arvioillaan etenkin F1-sarjan ja autojen kehityksestä. Huntin kommentaattorin uraan mahtui useita kuolemattomia sitaatteja.

”Ja Prost ei ole vielä ohittanut maanmiestään Rene Arnouxia, joka sanoo ainoan syyn hitauteensa olevan se, että olen tottunut turboautoihin, ja nämä vapaasti hengittävillä moottoreilla kulkevat autot ovat varsin erilainen kalakattila ajaa.”

”Ja ainoa mitä voin sanoa tuosta, että se on hevonpaskaa”.

Voit lukea kokonaisen F1:n top 5 -listan tästä linkistä.

Lähde: F1.com