Adrian Neweytä pidetään oikeutetusti yhtenä F1-sarjan historian suurimmista suunnittelijaneroista. Red Bullin pääsuunnittelija on loihtinut lukuisia mestaruuteen yltäneitä menopelejä myös Williamsille ja McLarenille.

Ennen kuin Newey nousi suuren yleisön tietoisuuteen, loihti hän kilpailukykyisiä kilpureita Leyton Houselle/Marchille. Tallissa Neweyn aikakaudella ajanut Ivan Capelli sai nauttia, mutta myös kärsiä, Neweyn luomuksista.

Keskikastiin kuulunut talli pystyi muutamiin yllätyksiin Neweyn suunnittelemilla autoilla, mutta taloudelliset ongelmat eivät koskaan nostaneet sitä pysyvästi sarjan kärkikahinoihin. Capelli oli kuitenkin lähellä suuryllätystä kauden 1990 Ranskan GP:ssä. Tuolloin italialainen oli vain muutaman kierroksen päässä Paul Ricardilla ajetun kisan voittoa. Harmittavat tekniset ongelmat riistivät voiton, mutta kakkossija oli silti upea suoritus.

Newey on aina suunnitellut autonsa suorituskyvyn maksimoidakseen, ja tällöin sellaiset asiat kuten kuljettajan viihtyvyys ovat sivuseikka.

– Auton ohjaamo oli hyvin pieni. Ratti oli halkaisijaltaan vain 25 senttimetriä, samoin kuin jalkatila, johon ahtautuminen oli vaivalloista. Lisäksi jalkatilassa oli kolme poljinta eikä lainkaan lepopaikkaa jalalle, joten se oli joissakin mutkissa todellinen ongelma, Capelli muistelee.

Mahdolliset ongelmat ratkaistiin Neweyn toimesta suoraviivaisella tavalla.

– Ajaessani autolla ensimmäistä kertaa valitin, etten yletä vaihdekeppiin. Newey käski minun pysyä autossa, otti sen irti ja meni menojaan. Kuulin pauketta varikon takaa, ja pian hän tuli takaisin. Hän oli moukaroinut kepin sen verran uuteen uskoon, että yletyin siihen.