Toyotan LMP1-talli yllättyi ylivoimastaan Span kestävyyskisassa. Eniten japanilaistalli hämmästyi siitä, kuinka pahasti jälkeen voimakkaimmatkin yksityistallit jäivät.

Japanilaisten LMP1-joukkue suorastaan murskasi vastustajansa viime viikonloppuna Spassa. Toyotan autokunta ajoi maaliin jopa 2 kierrosta ensimmäistä yksityistallia edellä.

Tallimanageri Rob Leupen myönsi Autosportille, että talli odotti kovimmilta yksityishaastajiltaan kovempaa vastusta Belgian kestävyysajoissa.

– Olemme hieman yllättyneitä meidän etumatkastamme yksityistalleihin. Emme odottaneet heidän olevan niin kaukana takana.

Toyota-jehu ei kuitenkaan aio Span vahvan suorituksen hämätä arvostelukykyään. Hänen mukaansa tallin TS050-auton hybridivoimayksikkö antoi heille selvää etua kisassa.

Samasta aseesta ei ole välttämättä merkittävää hyötyä kestävyyssarjan tärkeimmässä kisassa Le Mansissa. Leupen odottaa ärhäkämpää haastetta muun muassa SMP:n tallilta.

– Meillä oli Spassa tietty etu, jota meillä ei ole välttämättä Le Mansissa. Tehostimme enemmän kilometriä kohti kuin Le Mansissa, joten kilpailu tulee olemaan selvästi tiukempaa. Se ei ole mikään selvä peli Le Mansin osalta. SMP on kuulemma todella nopea, Leupen pohdiskeli.

Lähde: Autosport