Mercedes ja Red Bull epäilevät Ferrarin venyttävän sääntöjä – nämä asiat kärkitalleja närästävät

© Kuva: Getty Images

Mercedes ja Red Bull epäilevät, että Ferrarin uusi sivupeilin suoja ja energiankeruujärjestelmä eivät olisi sääntöjen mukaisia.

Auto Motor und Sportin mukaan Red Bull oli havainnut, että Ferrarin sivupeilien sijoittelu venyttäisi F1-sarjan sääntöjen rajoja. Energiajuomajätin talli huomautti, että italialaisten uuden auton peilit ovat hieman liian kaukana edellä sivuponttooneista.

Ferrari ratkaisi asian lisäämällä peileihin kolme pientä hammasmaista uloketta, joiden myötä peilit olivat jälleen sääntöjen mukaiset. Uudet peilit ovat nähtävillä alla olevassa F1-toimittaja Bianca Leppertin tviitissä.

Mercedes ja Red Bull olivat epäilleet myös sitä, että Ferrari käyttäisi autonsa akkukennoissa kekseliästä ratkaisua, joka keräisi koneistoon sallittua enemmän energiaa. Energiankeruun raja on neljä megajoulea.

FIA tutki asiaa, ja ilmoitti sen jälkeen kaikille talleille vaativansa niiltä havainnekuvia akuistaan. Kattojärjestö haluaa tietää, miten eri tallien autojen akkujärjestelmät keräävät, varastoivat ja jakavat energiaa.

Kärkitallit olivat kyseenalaistaneet myös Ferrarin polttomoottorien sääntöjenmukaisuutta. Red Bull ja Mercedes arvelivat italialaisten käyttävän voimayksikkönsä palamiesreaktiossa öljyä suorituskyvyn lisäämiseksi. FIA ei löytänyt kuitenkaan kyseisen asian suhteen mitään kiellettyjä ratkaisuja.

Seuraavaksi kilpailijat epäilivät Ferrarin sekoittavan hydraulista öljyä jakelulinjoja pitkin sylinteriin. FIA tarkisti asian ja totesi italialaisten järjestelmien olevan sallittuja.