Sebastian Vettelin mielestä hänen ja tallikaveri Kimi Räikkösen suorituskykyä ei tule verrata sokeasti vain tilastoja tuijottamalla. Vettel kehuu suomalaisen antaneen hänelle yhteisten vuosien aikana tiukan vastuksen.

Tilastojen valossa Räikkönen on ollut helisemässä Vetteliä vastaan. Vuodesta 2015 asti yhdessä ajaneen parivaljakon kaikki merkittävät tilastot ovat nelinkertaisen maailmanmestarin Vettelin eduksi. Voitoissa hän johtaa 10-0, paaluissa 8-1 ja MM-pisteissä 873-589.

Vettel muistuttaa Räikkösen kärsineen kuitenkin lukuisia kertoja epäonnesta, minkä lisäksi moni taisto on myös kääntynyt suomalaisen eduksi.

– Tilastojen lisäksi pitäisi aina katsoa hieman syvemmälle. Viime vuodet ovat olleet todella tiukkoja välillämme. Useana perjantaina olen ollut varma, että hänellä on etulyöntiasema minuun. Minulla on ollut välillä vaikeuksia ymmärtää auton käyttäytymistä, Vettel toteaa motorsport.comille.

F1-sarjan konkari Räikkönen on ollut vuosia sarjan kärkipään kuljettaja. Vettel ymmärtää, miksi.

-Tiedän Kimin kyvyt ja ominaisuudet, hän on uskomaton lahjakkuus joka osaa korjata hanskalla auton puutteet. Viime vuosien tulosten perusteella kuva on vääristynyt, eikä se kerro todellakaan totuutta, Vettel kehuu.