Toukokuun alkupäivinä F1-maailma keskittyy muistelemaan vain yhtä kuljettajaa. Kaikkien aikojen suurimpiin kuljettajiin kuuluvan Ayrton Sennan kuolema on arka asia yhä tänäkin päivänä.

Vuonna 1994 menehtynyt Senna nauttii yhä tänäkin päivänä asemaa, jossa hänen kritisoimisensa tai heikkouksien esiin tuominen katsotaan synneistä pahimmaksi. Varsinkin sosiaalisen median aikakaudella muu kuin varaukseton Sennan palvonta saa somekansan kuohahtamaan.

Sen on saanut kokea nyt kenties arvostetuin moottoriurheilumaailmaa seuraava asiantuntija, Peter Windsor. Vuosikymmeniä muun muassa formula ykkösiä läheltä seurannut Windsor muisteli Sennaa omassa makasiiniohjelmassaan brasilialaista, mutta alustuksessa hän esitti kuin ohimennen syyn Sennan ulosajoon.

– Menetimme tänä päivänä Sennan Imolassa, kun turva-auton takia alentuneet rengaspaineet saivat Sennan Williamsin pohjaamaan Tamburello-mutkassa, riistäen auton kuljettajan hallinnasta, Windsor toteaa.

Syytä onnettomuudelle ei ole koskaan virallisesti annettu, mutta Italian oikeuslaitos totesi vuosia sitten epäilevänsä Sennan auton ohjausvarren hajonneen juuri ennen onnettomuutta. Tallin henkilökunta on kiistänyt tämän väitteen useaan otteeseen. Windsor työskenteli itse vuosia brittitallissa, joten monelle miehen versio onnettomuudesta sai veren kiehahtamaan.

– Brasilialaisena olen sanaton. Ohjaus hajosi. Herra Windsor, kunnioittakaa Sennaa, eräs lievimmistä kommenteista kuului.

Ohjausvarsi sekä Windsorin suhde Williamsiin toistui lähes jokaisessa kommentissa. Tapaus on kuin malliesimerkki someaikakauden kohusta, jossa kukaan ei ole sen enempää oikeassa kuin väärässäkään.