FIA:n teknisten asioiden johtaja Nikolas Tombazis, että Formula 1:n tavoitteena on päästä eroon DRS:n käyttämisestä tai vähentää sen tarvetta vuoden 2021 jälkeen.

DRS otettiin Formula 1 -sarjassa käyttöön kaudelle 2011, jotta ohittaminen olisi helpompaa. DRS eli avattavaa takasiipeä saa käyttää suorilla, kun on alle sekunnin päässä edellä ajavasta. Takasiiven avaaminen vähentää pitoa ja antaa autolle lisää nopeutta suoralla.

FIA:n tavoitteena on tehdä autoista niin paljon yksinkertaisempia, jotta tulevaisuudessa DRS-järjestelmää ei enää tarvita.

– Toivomme, että 2021 autoilla pystyy seurata toisia paljon lähempänä. Olisi todella mukavaa lopputulos, jos DRS:n tarve olisi vähentynyt tai voisimme poistaa sen kokonaan, Tombazis sanoi Motorsport Weekin mukaan.

Tombazisin mukaan DRS on kuitenkin pakko olla lisäämässä ohituksia, kunnes autoista saadaan aerodynaamisesta yksinkertaisempia.

– Siihen asti, että pääsemme tilanteeseen, jossa autot voivat seurata toisiaan, meidän on pakko pitää tämä pakollinen paha, joksi sitä voi kutsua.