F1-mestari Lewis Hamilton hehkutti vasta olevansa mielissään varikkotyttöjen paluusta Monacon GP:ssä. Antiseksististä kampanjaa johtava aktivisti ja ammattinyrkkeilijä Stacey Copeland ärsyyntyi brittitähden kommenteista ja sätti F1:tä naisten aseman väheksymisestä.

Kuten uutisoimme aiemmin, Monacon GP:n kisajärjestäjät ovat päättäneet tuoda varikkotytöt takaisin F1-varikolle tänä viikonloppuna yhteistyössä kellovalmistaja Tag Heuerin kanssa.

Varikkomallit nähdään Monacossa kuitenkin hieman erilaisessa roolissa. Viikonlopun varikkotytöt eivät esittele kuljettajien numerokylttejä.

Kisatapahtumassa työskentelee sekä nais- että miespuolisia Tag Heuerin promootiomalleja, jotka kiertelevät ottamassa sosiaaliseen mediaan valokuvia yleisöstä sekä kuljettajista.

Mercedes-tähti Hamilton kertoi medialle aiemmin olevansa innoissaan naiskauneuden paluusta radan varrelle. F1-tähti hehkutti ”naisten olevan maailman kaunein asia maailmassa”.

Ammattinyrkkeilijä ja feministinen aktivisti Copeland ei ollut lainkaan tyytyväinen Monacon varikkotyttöjen uuteen toimenkuvaan. Brittiurheillijan mielestä ratkaisu ei tuo kisaan mitään lisäarvoa.

– Se ei lisää mitään. Ei ole kyse ruman ja kauniin vastakkainasettelusta, vaan sen sanomisesta, että naisten esineellistäminen urheilussa ei ole oikein, Copeland ärähti BBC:n haastattelussa.

Myös nyrkkeilyn kehätyttöjen perinteen poistamisen puolesta kampanjoinut 36-vuotias nyrkkeilijä korosti, että haitallisten perinteiden vastustaminen on aina tärkeää hänelle.

– Muutos on aina vaikeaa, ja siihen kuuluvat omat ylä- ja alamäkensä. Se, että olemme tehneet pitkään jotain ei tarkoita, että sitä pitäisi jatkaa. Varikkotyttöjen käyttäminen F1:ssä ja kehätyttöjen käyttäminen nyrkkeilyssä on tarpeetonta ja epätasarvoista. Siksi meidän on ylikorjattava, Copeland vakuutti.

Lähde: BBC