Formuloiden vaikea lajijargoni etäänyttää sarjaa sen faneista, uskovat asiantuntijat. Parannuskeinona esitetään teknisten termien parempaa avaamista ja yksinkertaistamista.

Erityisesti päänvaivaa aiheuttavat nykyiset voimanlähteet, jotka hämmentävät monimutkaisuudellaan jopa syvemmin lajsita tietävät. Hybriditeknologia on tuonut moottoreihin paljon uusia elementtejä, eikä pelkkien polttomoottorin ja turboahtimen tiedostamisella pääse pitkälle. Tämä naurattaa ja turhauttaa myös moottoriurheilumaailman asiantuntija Alan Gowia, joka antoi julki mielipiteensä Motorsport Show’ssa.

– MGU-K, MGU-H…eivätkö ne ole jotain automerkkejä BTCC:ssä, Gow totesi viitaten brittien vakioautosarjaan.

Todellisuudessa kyseessä ovat lämpöä- ja liike-energiaa keräävät F1-moottorin osat.

– Tällä hetkellä suurin inhokkini F1:ssä on termistön insinöörimäisyys. Ei ihme, että fanit ihmettelevät tyhjin katsein, mistä ihmeestä oikein on kyse.

Toimittaja ja entinen McLarenin PR-pomo Matt Bishop on samoilla linjoille.

– Allekirjoitan tämän täysin. Jos ostat siviilielämässä hybridiauton, sitä kutsutaan hybridiksi. Formuloissa se on ERS. Mitä se tarkoittaa? Entä miksi DRS on DRS? Se kuulostaa sohvamerkiltä. Keksivät kunnon nimet, Bishop tylyttää.

– Kun työskentelin McLarenilla, silloinen moottorikumppanimme Mercedes pyysi itse meitä muokkaamaan termiä millä kutsuimme tuolloin käytettyä KERS-järjestelmää.