Mika Häkkinen on Suomen kaikkien aikojen menestynein Formula 1 -kuljettaja ja lajin kaksinkertainen maailmanmestari.

Häkkinen seuraa F1-sirkusta mielenkiinnolla, sillä Mercedes ei dominoi enää kisoja aikaisempien kausien tapaan.

– Mielestäni on kaksi syytä, miksi Formula 1 tarjoaa tällä kaudella paremman spektaakkelin. Ensinnä Pirellin renkaat. Nyt on enemmän vaihtoehtoja ja saatavilla olevat rengasseokset ovat aiempia pehmeämpiä. Tämä luo jokaiselle rengastyypille kapeamman suoritusikkunan ja näyttää siltä, että Mercedes on tästä kärsinyt ja Ferrari sekä Red Bull hyötyneet, Häkkinen toteaa Unibetin blogissaan.

– Toinen syy balanssin tasoittumiseen lajissa on se, että avainasemassa olevat säännöt ovat pysyneet samoina pidemmän aikaa ja ajan kanssa huipputallit ovat tulleet tasaisemmiksi suorituskyvyn kanssa. Mercedes-Benz teki kotiläksynsä hyvin neljä vuotta sitten, kun hybridi-moottori säännöt julkistettiin ja he saivat ison edun. Nyt näyttää siltä, että ollaan tilanteessa, jossa joku kolmesta tallista voi voittaa kisan kuin kisan.

Häkkinen ei usko Mercedeksen palaavan dominoimaan lajia enää kuten teki muutaman aiemman vuoden ajan.

– En usko, että Mercedes palaa dominoivaan rooliin ainakaan ihan helpolla. Me olemme nyt ”Peli on käynnissä” -vaiheessa ja edessä on kisoja epäodotetuin lopputuloksin, Häkkinen iloitsee.