Kaikkien aikojen avauskierros? Ayrton Sennan käsittämättömän tempun vuosipäivä: ”Hänen sisäinen vaistonsa otti vallan” – katso upea video mahtiteosta

F1-sarja vieraili Doningtonin moottoriradalla vain kerran. Tuo yksi ainoa osakilpailu tarjosi meille F1-faneille kuitenkin yhden sarjan historian ikimuistoisimmista esityksistä.

Ayrton Sennan maagista avauskierrosta, jonka aikana hän nosti itsensä viidenneltä sijalta kisan kärkeen, pidetään yhtenä brasilialaisen komean uran upeimmista yksittäisistä ajosuorituksista. Eikä ihme, brasilialainen piti muita suorastaan pilkkanaan. Tämä mahtisuoritus tapahtui tasan 25 vuotta sitten, 11. huhtikuuta 1993.

Sadekelin kruunaamattomana kuninkaana Senna nousi askeleen muiden yläpuolelle Doningtonin radan ollessa märkä. Huolimatta McLaren-Fordin tehovajeesta ei edes Sennan pahin kilpakumppani, ylivoimaisella Williams-Renaultilla ajanut Alain Prost voinut kuin ihmetellä hänen menoaan.

Kukaan ei pystynyt nousemaan tuona päivänä samalle tasolle Sennan kanssa. Kun ilmiömäisen avauskierroksen jälkeen muu joukko oli jätetty taakse, paineli brasilialainen karkuun hirvittävällä kyydillä. Kisan voittoon hän ajoi yli puolentoista minuutin erolla toiseksi tulleeseen Damon Hilliin nähden. Kaikki muut jäivät vähintään kierroksella.

Alla olevalla videolla Sennan McLaren-aikaiset työntekijät muistavat tuota taianomaista esitystä vuodelta 1993. Lisäksi yllä olevalla videolla tarjolla on F1-sarjan muisto tuosta kierroksesta

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.