Italian moottoriurheilun kärkijournalistit ovat kritisoineet Ferraria Kimi Räikkösen käyttämisestä ”pelinappulana”.

La Gazzetta dello Sportin johtava F1-kirjeenvaihtaja Pino Allievi sätti ”punaista hevosta” suomalaistähden kykyjen hukkaamisesta pelkän kakkoskuskin roolissa.

Konkaritoimittajaa ärsytti erityisesti Ferrarin taktiikka Kiinan GP:ssä, jossa Räikkönen uhrattiin varsin selvästi Vettelin voittotaistelun vuoksi.

– On selvä, että Ferrari käyttää Räikköstä pelkkänä pelinappulana. He käyttivät Räikköstä Bottaksen hidastamiseen varikkopysähdyksen kanssa, parantaakseen Vettelin asemaa, Allievi ärähti.

Allievin mukaan Räikkösen asema on erityisen räikeä ottaen huomioon suomalaisen mainion alkukauden vauhdin.

– Olemme kritisoineet Räikköstä vuosien ajan, mutta vuoden 2018 halussa hän on näyttänyt sitä taistelun henkeä, joka muistuttaa hänen mestaruusajoistaan. Ferrarin olisi pitänyt huomata tämä myös. Sen sijaan häntä rangaistaan strategian kautta. Häntä pidetään lähinnä tukena [Sebastian] Vettelille. Se on virhe, joka ei voi tehdä mitään muuta kuin vaikuttaa kuljettajan moraaliin ja suorituksiin, italialaisjournalisti vaahtosi.

Toinen Italian moottoriurheilujournalismin tunnetuimmista toimittajista, Andrea Cremonesi, oli samoilla linjoilla Allievin kanssa.

– Kun Räikköstä kohdellaan näin, on pakko miettiä, kuinka pitkään Ferrarin tallissa säilyy harmonia.

Lähde: La Gazzetta dello Sport