Red Bullin F1-tallin kuljettaja Daniel Ricciardo ei tahtonut löytää otetta ultrapehmeisiin renkaisiin Kiinassa perjantain harjoituksissa. Australialainen manasi vaikeuksien pilanneen aika-ajovedon.

Ricciardo ylsi iltapäivän sessiossa yhdeksänneksi. Tähtikuski kertoi, ettei hänelle jäänyt aikaa käyttää ultrapehmeää rengasta aika-ajovedossa.

– Tuskailin ultrapehmeiden renkaiden kanssa aika-ajovedossa. Tänä aamuna ja iltapäivänä emme löytäneet paljon aikaa sille. Käytämme sitä rengasta kaksi kertaa tänään. En ollut tyytyväinen siihen kummallakaan kerralla. Pitkillä vedoilla pärjäsimme paremmin sen kanssa, mutta vähäisellä polttoaineella emme saaneet juurikaan irti siitä, aussikuski valitteli.

Red Bull -tähti toivoi tallinsa löytävän parempia ratkaisuja autonsa aika-ajoasetuksiin huomiselle. Ultrapehmeitä renkaita painehtinut Ricciardo pohdiskeli myös aika-ajojen strategiaansa.

– En usko, että tämä on mikään katastrofi. En edes tiedä, käytämmekö ultrapehmeää paljoakaan GP-kisassa. Ei ole mikään salaisuus, että monet ovat ajatelleet ajavansa aika-ajot pehmeillä renkailla, aussitähti valotti.

Lähde: Motorsport