Entinen F1-kuljettaja David Coulthard seurasi vuosia läheltä tallikaverinsa Mika Häkkisen toimintaa sarjan huipulla. Skotti uskoo tietävänsä ominaisuuden, joka nostaa jotkut kuljettajat vielä hivenen toisia korkeammalle.

Autosportin artikkelissa Coulthard keskustelee muun muassa sarjan tämän hetken hallitsijasta Lewis Hamiltonista yhdessä veteraanitoimittaja Nigel Roebuckin kanssa.

Hamilton on saanut tottua viime kaudesta lähtien uuteen tilanteeseen, kun Mercedes-tallin sisällä on vallinnut rauha kuljettajien välillä. Kaksikko on yhtä mieltä siitä, että Nico Rosbergin arvostus on noussut monien mielissä hänen eläköitymisensä jälkeen. Vaikka Hamilton olikin tilastollisesti yhteisten kausien voittaja, pystyi Rosberg lyömään useaan otteeseen tallikaverinsa.

Coulthard kertoo Rosbergin paljastaneen hänelle uransa jälkeen kiintoisan huomion Hamiltonin luonteesta.

– Rosbergin mukaan hän pystyi näkemään Hamiltonin torstain varikolle saapumisen olemuksesta, oliko hän lyötävissä kyseisenä kisaviikonloppuna. Hamilton saattoi olla viikonlopun sisälläkin todella ailahteleva. Ensiksi hänestä ei tuntunut olevan mihinkään harjoituksissa, mutta sitten aika-ajoissa hän täräytti hurjan ajan täysin tyhjästä. Se oli Rosbergista todella turhauttavaa, ja koin itse täsmälleen samoin aikoinani Mika Häkkisen kanssa, Coulthard muistelee.

– Juuri tämä pieni ”en tiedä miten teen sen” -elementti erottaa hyvät parhaista. Jos tietäisin mitä se on, olisin pullottanut sen!

Coulthard ja Roebuck puhuivat myös Red Bullin Daniel Ricciardon tulevaisuudesta. Australialaisen ensi kauden tallista on spekuloitu, sillä Ricciardo on jäämässä tallin sisäisessä valtataistelussa Max Verstappenin jalkoihin.

Coulthard uskoo Ricciardon saattavan yllättää vielä monet, eikä esimerkiksi viime kauden otteille kannata antaa liikaa painoarvoa.

– Voimasuhteet tallikaverusten välillä voivat muuttua nopeasti. Oli kausia, jolloin pärjäsin hyvin Mikaa vastaan, mutta ne eivät olleet maailmanmestaruustaiston kannalta tärkeitä vuosia. Ehkä erikoislaatuiset kuljettajat pystyvät kairaamaan itsestään vielä vähän enemmän irti, kun tarjolla on mahdollisuus taistella maailmanmestaruudesta, Coultard toteaa.