Kommentti: Sori Kimi Räikkösen fanit – suomalaisen Ferrari-jatkosta puhuttaessa ”ikiaikaiseen F1-perinteeseen” vetoaminen täyttä typeryyttä

© Kuva: Getty Images

Tässäpä aihe joka suututtaa takuuvarmasti kaikki. Kimi Räikkösen F1-uran jatkolla spekuloiminen.

Heti alkuun se hyvä uutinen: mikäli suomalainen tekee radalla hyvää ja tallia miellyttävää työtä, ei mikään estä hänen jatkoaan Ferrarilla myös ensi kaudella. Pallo on täysin Räikkösellä, joten ei aleta jakamaan hänelle missään nimessä potkuja tässä vaiheessa. Se olisi typerää.

Mutta jatkon puolesta puhuttaessa yksi sitkeä ”ikiaikainen F1-perinne” olisi syytä jo unohtaa. Se kun on täyttä roskaa.

Kaikki tietävät Charles Leclercin olevan kasvamassa tulevaisuuden Ferrari-kuljettajaksi. Monacolaisen täytyy kohdata karmeaa epäonnea, mikäli häntä ei tulevina vuosina sarjan legendaarisimman tallin kilpurin puikoissa nähdä.

Se voi tapahtua jo ensi vuonna. Se on itse asiassa enemmän kuin todennäköistä.

”Eipäs ole! Ferrari ei palkkaa keltanokkia!” jossain huudetaan nyt.

Ja tässä on lause, minkä jatkuvan viljelemisen haluaisin loppuvan.

On totta, että Ferrarin kuskipolitiikka on ollut aiemmin hyvinkin konservatiivinen. Mutta on pöyristyttävää, että moni kuvittelee sen olevan kiveen hakattu asia.

On totta, että Ferrarin kuskipolitiikka on ollut aiemmin hyvinkin konservatiivinen. Mutta on pöyristyttävää, että moni kuvittelee sen olevan kiveenhakattu asia.

Luuleeko joku todella, että Ferrarilla manataan ensi kauden aikana ”hitsi kun Leclerc olisi kiva palkata talliimme ensi vuonna, mutta kun perinteet kieltävät sen”? Mikäli monacolainen vakuuttaa tallin jo tulokasvuonnaan Sauberilla, tulee Ferrari nostamaan hänet kisakuskiksi. Sitä ei mikään ”ikiaikainen perinne” estä.

Sitä paitsi Ferrari on pestannut historiassaan nuoria ja kokemattomia kuljettajia riveihinsä. Michael Schumacherin aseenkantajaksi palkattu Eddie Irvine oli ehtinyt ajaa formula ykkösissä vain kaksi kokonaista kautta ennen kutsua Maranelloon kaudeksi 1996. Jean Alesi, jota voidaan pitää ”oman aikansa Leclercinä”, ajoi Tyrrelillä puolitoista kautta.

Ja siten on vielä se yksi poikkeus, joka viimeistään romuttaa tämän fraasin.

Monien mielestä Ferrarin kaikkien aikojen legendaarisin kuljettaja ajoi yhden GP:N, ennen kuin Enzo Ferrari suorastaan ryntäsi kaappaamaan hänet riveihinsä.

Hänen nimensä oli Gilles Villeneuve.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.