Italialla on oma merkittävä roolinsa moottoriurheilun kuninkuusluokassa. Ferrari, Monza, Alfa Romeo ja kaikkiaan 115 GP-kuljettajaa pitävät huolen, että Saapasmaata ei voi sivuuttaa ohimennen F1-historiankirjoituksessa.

F1-kauden 2018 startatessa ennen niin mahtava formulamaa on ajautunut tilaan, jossa se ei ole saamassa yhtäkään edustajaa tämän vuoden kuljettajien MM-sarjaan. Viime vuonna Antonio Giovinazzin kahden kisan tuurauskeikka Sauberilla palautti Italian kuskikartalle ensimmäistä kertaa sitten kauden 2011, mutta muuten tämä vuosikymmen on ollut surullista aikaa maan F1-faneille. Iloa ja lohtua ei ole tuonut edes Ferrari, joka ei ole onnistunut napsimaan mestaruuksia sitten Kimi Räikkösen MM-tittelin 2007 ja seuraavana vuonna saavutetun valmistajien maailmanmestaruuden.

115 italialaista kuljettajaa ovat ajaneet kaikkiaan 785 GP:tä (neljänneksi eniten), voittaen niistä 43 kertaa (kuudenneksi korkein lukema). Voitoista lähes puolet, 21 kappaletta, napattiin 1950-luvulla. Tuolloin Italia saavutti myös toistaiseksi ainoat kuljettajien maailmanmestaruudet, kun Nino Farinasta tuli sarjan kaikkien aikojen ensimmäinen mestari 1950, ja Alberto Ascarista ensimmäinen tuplamestari vuosien 1952 ja 1953 titteleillään.

Tänään, 19. maaliskuuta, vietetään italialaisten tuskallisen kuivan kauden vuosipäivää. Tänä päivänä vuonna 2006 voittoon on viimeksi pystynyt italialainen kuljettaja. Kyseessä oli Renaultilla kisannut Giancarlo Fisichella, joka nappasi uransa kolmannen ja viimeiseksi jääneen ykköstilan tallikaverinsa Fernando Alonson nenän edestä. Sen jälkeen ”Fratelli D’Italia” on soinut vain Ferrarin voiton kunniaksi.

Matt Bishop 🏳️‍🌈 🏁

@TheBishF1
#OnThisDay 12 years ago @OfficialFisico won the Malaysian GP - & no Italian has won a GP since. Italian drivers used to be an #F1 mainstay - in '89 & '91 13 Italians raced in #F1 - but this season there are likely to be none at all. Anyway, Malaysia '06 was a great win by Fisico.