F1-tähden mielestä formuloista puuttuu yksi merkittävä puoli, mikä muista lajeista löytyy – tarjosi kiintoisan jalkapallovertauksen

© Kuva: Getty Images

Haasin F1-tallin tähtikuski Kevin Magnussen uskoo, että Formula 1 kaipaisi lajina enemmän suuria altavastaajien menestystarinoita.

Tanskalaiskuskin mielestä F1:ta vaivaa todellisen jännittävän kilpailutilanteen puute. Muutamien rikkaimpien tallien hallitsemassa F1:ssä yllättäviä altavastaajien nousuja huipulle ei nähdä nykyään käytännössä koskaan.

– On turhauttavaa faneille nähdä vain parin eri tallin voittavan kisoja joka viikonloppu. Et voi kannattaa käytännössä kuin muutamaa tallia, jos haluat nähdä tallisi menestyvän. Keskikastin talleilla ja kuskeilla, kuten minulla on faneja, mutta he eivät pääse koskaan näkemään meidän voittavan, Magnussen valitteli Crash.netin haastattelussa.

Magnussenin mielestä Englannin jalkapallon Valioliigan Leicester Cityn joukkueen satumainen nousu pohjalta mestariksi on hyvä esimerkki kyseisestä ilmiöstä.

– Muissa lajeissa, kuten jalkapallossa nähdään välillä yllätyksiä. Vähän kuten Leicester, joka oli megatarina. He nousivat tyhjästä mestareiksi.Olisi aivan unelma, jos Haas voisi olla formuloiden Leicester, Magnussen vertasi.

Formulakuskin mielestä ratkaisu ongelmaan voisi olla entistä tiukempi kulukatto, johon kaikki tallit joutuisivat sitoutumaan. Se voisi tuoda F1:tä lähemmäksi Indycarin kaltaista kilpailutilannetta, jossa yllättäjien nähdään usein nappaavan voittoja.

– Indycarissa on se tilanne, ja se toimii hienosti. Kulukatto antaisi meille pienille talleille kunnon mahdollisuuden. Jopa FC Barcelonakin häviää välillä pienemmille joukkueille. Sitä ei tapahdu usein, mutta kuitenkin välillä, tanskalainen muistutti.

Lähde: Crash.net

 


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.