Monte Carlon jäiset vuoristotiet ja Ruotsin lumiset metsäreitit ovat äärimmäisen haastavia olosuhteita jopa kovimmillekin rallikuskeille. Hyvillä talvirenkailla on todella merkittävä rooli talvikaudella pärjäämisessä. M-Sportin rengasmanageri George Black avaa renkaiden tekniikkaa WRC:n Youtube-kanavan uudella videolla.

Talleilla on valittavissa neljä erilaista rengasseosta.

– Kuten näette, meillä on kahdenlaisia urakuvioita ja monenlaisia seoksia. Ensimmäinen on pehmeä rengas, joka toimii kuivalla ja siistillä asfaltilla. Se kelpaa noin 3-5 viiden asteen lämpötiloissa. Jos olosuhteet ovat sitä kylmemmät tai kosteammat, siirrymme superpehmeään, rengasasiantutija kertoo videolla.

Talvirenkaista löytyy myös erilaisia pitokuvioita. Kummallakin renkaalla on oma käyttötarkoituksensa, joka määräytyy lähinnä sään ja tiekelin mukaan.

– Meillä on kaksi talvirengasta, joissa toisessa on nastat ja toisessa ei. Ilman nastoja ajetaan loskaisella ja sulavalla lumella, tai syvässä vedessä. Nastarengas taas oikeastaan tarvitsee jäätä lumen alle voidakseen purra jäähän, rengasasiantuntija Black valottaa.