Viikonloppuna ajetun Chilen eGP:n kaksoisvoiton napannut Techeetah-talli sai jännittää tuloksia vielä ruutulipun heilahduksen jälkeenkin. Sarjan kaikkien aikojen ensimmäisen kaksoisvoiton napanneen tallin toimia tutkittiin tarkasti tuomariston toimesta.

Jean-Eric Vergne ja Andre Lotterer toivat autonsa maaliin kärkipaikoilla jännittävien vaiheiden jälkeen (lue kisaraporttimme täältä).

Chilen kisa oli ensimmäinen, jossa varikkopysähdyksen yhteydessä suoritettavan autonvaihdon sai suorittaa niin nopeasti kuin pystyi. Aiemmin varikolla vietettyyn aikaan on asetettu minimiraja, jotta kukaan ei hätiköisi esimerkiksi turvavöiden kiinnityksessä.

Techeetahin kuljettajien varikkopysähdykset olivat erittäin nopeita. Vergne kulutti varikolla aikaa vain 46,8 sekuntia ja Lottererkin oli kolmanneksi nopein 48,3 sekunnin stopillaan.

Kisan jälkeen tuomaristo kiinnostui Techeetahin kuljettajien käyttämistä turvavöistä. Tuomaristo syytti hetken aikaa tallin tehneen turvaratkaisuun muutoksia ilman FIA:n teknisen komission hyväksyntää.

Pohdittuaan asiaa hetken tyytyi FIA pitämään lopputulokset ennallaan, mutta se määräsi tallille 30 000 euron sakot. Myös Dragon-talli sai 15 000 euron sakon vastaavasta syystä.

Techeetahin johto myönsi FIA:n uusien sääntöjen tarjonneen talleille sääntöjen ”harmaan alueen”.

– Kaikki ovat samaa mieltä, että turvallisuus on kaikista tärkeintä. Mutta samalla meidän täytyy kehittää ratkaisusta myös mahdollisimman käytännöllinen ja nopea, tallipomo Mark Preston kommentoi Autosportille.