NASCAR-sarjan elävä legenda Dale Earnhardt Jr. kertoi USA Todaylle antaneensa uransa tänä viikonloppuna päättävälle naisten autourheilun ikonille Danica Patrickille vain yhden neuvon – älä mieti tulosta, vaan nauti viimeisestä koitoksestasi radalla.

35-vuotias Patrick on Yhdysvaltain menestynein nainen avorenkaisten autojen sarjoissa. Nainen on ajanut myös NASCAR:ia jo vuosikausien ajan.

Uralle oli kertynyt niin paljon kilometrejä ja saavutuksia, että amerikkalaistähti tunsi ajohanskojen naulaan ripustamisen olevan paikallaan. Patrick päätti valita Daytona 500 -kilpailun viimeiseksi kisakseen.

Kylläisyyden tunne on tuttu myös Dale Earnhardtille, joka järjesti aikoinaan Patrickin tallinsa ensimmäisenä naisena NASCAR-sarjaan.

– Ainoa mitä voin sanoa hänelle on tämä: älä mieti kilpailua ja sen tulosta, vaan keskity nauttimaan viimeisestä kisastasi. Nauti vain kokemuksesta. Sanon tämän vain siksi, että tiedän meidän kaikkien olevan kovia kilpailijoita. Meille on vaikeaa olla ajattelematta voittamista, konkari ohjeisti.

Earnhardtin mukaan voitonhalu on muutoin erittäin suotavaa, mutta uransa finaalinäytöksessä se kannattaa työntää sivuun.

– Hän haluaa mennä sinne ja taistella voitosta. Se on tietenkin hienoa, mutta hänen kannattaa muistaa, että tämä on hänen viimeinen kisansa Daytonalla. Hänen olisi parasta todella imeä kisan ilmapiiriä sisään ja nauttia kaikista harjoituksista, aika-ajoista ja koko kisasta, Earnhardt vakuutti.