F1-tähti Fernando Alonso on varsin innoissaan Toyotan uudesta TS050-kilpurista, jolla espanjalainen osallistuu tallinsa mukana Le Mansin perinteikkäisiin 24 tunnin ajoihin. Alonson mukaan hybridikoneella varustettu auto ampaisee vauhtiin kuin avaruusraketti.

– Auto on aivan mahtava. Tässä koneessa on jotain erityistä. Nelivedon ja hybridikoneen boostin vuoksi auto kiihtyy kuin rakettialus, McLaren-tähti hehkutti Crash.netin haastattelussa.

Alonso sai viime viikolla virallisen luvan osallistua Le Mansiin F1-kautensa ohella. Vaikka espanjalaiskuskin työnantaja Toyota onkin Le Mansin LMP1-luokan ainoa osallistuja tänä vuonna, osaa Alonso nauttia elämyksestä.

– Kun autolla ajaa mutkaan, tunnet kehosi puristuvan istuimeen. Silmäsi aukeavat täysin auki. Se on tunne, jonka jokaisen kilpa-ajajan pitäisi saada tuntea edes kerran. On suuri etuoikeus päästä ajamaan maailman parhailla kisapaikoilla ja radoilla Toyotan kaltaisten huipputallien kanssa, formulastara tunnelmoi.

Tähtikuskillaan on edessään melkoinen urakka tänä keväänä. Alonson on määrä osallistua vuoden jokaiseen F1-kisaan ja harjoitella samalla Le Mansia varten. Espanjalainen ajaa näillä näkymin myös Fujin kuuden tunnin kestävyyskisassa.