Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams kertoi medialle näkemyksiään tallin pitkäaikaisen pääsponsorin Martinin päätöksestä vetäytyä formuloista. Williams ei usko, että nuorella kuskikokoonpanolla olisi ollut osaa sponsorin ratkaisuun.

Williamsin F1-tallin pääsponsori Martini tiputti tiistaina varsinaisen jättiuutisen. Alkoholibrändi aikoo lopettaa pitkään jatkuneen yhteistyön tulevan kauden jälkeen.

Vaikka päätöksen syitä ei olekaan vielä kerrottu julkisuuteen, alkoi asiasta liikkua heti villejä huhuja. Eräät sisäpiirilähteet ehdottivat, että Martini ei pitänyt Williamsin 19-vuotiaan Lance Strollin ja 22-vuotiaan Sergei Sirotkinin muodostamasta kuskikokoonpanosta.

Nuorekas kuskikaksikko närästi tietojen perusteella Martinia. Huhujen mukaan viinamerkki olisi toivonut kisakuskiksi vähintään yhtä vanhempaa kuljettajaa. Alkoholivalmistaja ei halunnut sponsoroida tallia, joiden kuskit ovat vain parikymppisiä.

Claire Williams tyrmäsi huhut kuitenkin suoralta kädeltä. Tallijehun mukaan kyseessä on vain tavallinen yhteistyösopimus, jota ei päätetty enää uusia.

– Juttelimme Martinille Sergein palkkaamisesta jo aikoja sitten, ja he olivat hyvin avoimia idealle. Tällä asialla ei ole mitään tekemistä kuskien ikien kanssa. Martinilla ja Williamsilla oli menestyksekäs yhteistyö, joka tuli nyt päätökseensä. He eivät vain jätä Williamsia, vaan poistuvat F1:stä kokonaan, Williams valotti Le Journal de Montrealille.

Lähde: Le Journal de Montreal