Jenkkikuski Scott Speedin taival F1-sarjassa ei ollut kovin menestyksekäs, mutta nyt miehen voi sanoa valahtaneen totisesti pohjalle.

2006-2007 formula ykkösissä Toro Rossolla ajaneen Speedin ura on ollut F1-visiitin jälkeen rikkonainen. Mies on kokeillut muun muassa NASCARia ja sähköformuloita, mutta tällä hetkellä hän näyttäisi löytäneen pysyvän jalansijan Pohjois-Amerikan rallycross-kilpailuista. Sen lisäksi hän on ajanut suosittua iRacing-simulaattoripeliä. Nyt ajot on kuitenkin ajettu.

Maailman edistyksellisimpänä ajopelinä pidettävä iRacing houkuttelee myös ammattikuljettajia kisaamaan virtuaaliradoilla ”tavallisia ratinvääntäjiä” vastaan. Speed ei ole tässä tapauksessa poikkeus, ja hän on jopa toiminut pelin PR-lähettiläänä rallycross-pelimuodossa.

Pahaksi onnekseen Speediä tuntuu vaivaavan internetpelaamisen pahin riesa, heikot hermot. Mies on kerännyt jo pidemmän aikaa mainetta huonoja häviäjänä, joka ei jätä käyttämättä tilaisuutta tahallisiin törmäilyihin, mikäli hän kokee kohdanneensa vääryyttä.

Viimeisin tempaus katkaisi kuitenkin kamelin selän. Pelisarjan kehittäjät ovat bannanneet eli evänneet Speedin ajomahdollisuuden kyseisen pelin verkkomoninpeleissä.

Tarina tuntuu uskomattomalta, mutta kaikista käänteistään huolimatta se pitää paikkansa. Speed on jopa asettanut simulaatiosettinsä myyntiin Facebookissa. Mies ei tunnu olevan juurikaan katuvainen tempuistaan.

– Jos en saa pelata haluamallani tavalla, en pelaa sitten ollenkaan.

Speedin lopulliseen ”kisakieltoon” aiheuttaneen ruman tempun sekä kollaasin miehen aiemmista törttöilyistä voi katsoa WTF1.comin sivuilta tästä.