Formula 1 on vahvistanut julkisesti, että sarja ei aio enää käyttää jatkossa ”varikkotyttöinä” tunnettuja promootiotehtäviä tekeviä naismalleja kilpailuissaan. F1-pomo Sean Bratches kertoi tuoreessa tiedotteessa, että perinne ei enää kuvasta sarjan arvoja.

– Vaikka varikkotytöt ovat olleet ikoninen perinne F1:ssä jo vuosikymmenten ajan, mielestämme se ei enää sovi brändimme arvoihin eikä se sovi myöskään nykyajan sosiaalisiin normeihin. Emme usko, että perinne on sopiva tai oleellinen formuloille ja sen uusille sekä vanhoille faneille, Bratches valotti tiedotteessa.

25. maaliskuuta alkava F1-kausi 2018 tulee olemaan ensimmäinen vuosi sarjan historiassa, kun vähäpukeiset naiset eivät patsastele varikon ja lähtöruudukon keskellä. Paine luopua promonaisista oli kova, sillä F1 oli saanut viime aikoina paljon arvostelua vanhanaikaisena ja sekstistisenä pidetystä perinteestään.

– Viime vuosien aikana olemme tarkastelleet monia asioita tässä mahtavassa lajissamme, joita katsoimme tarpeelliseksi päivittää. Tavoitteena oli saada ne sopimaan tulevaisuuden visioomme, Bratches luonnehti.