Neljä osakilpailua mitättömillä saavutuksilla ei pitäisi taata F1-kuljettajalle suurtakaan merkintää formuloiden historiankirjoituksessa. Kaudella 2006 mukana pyörinyt Yuji Ide muistetaan kuitenkin edelleen useiden sarjan fanien mielissä, eikä valitettavasti kovinkaan positiivisessa sävyssä.

Uutena tallina sarjaan liittyneen Super Agurin riveissä GP-debyyttinsä tehnyt Ide nousi kuninkuusluokkaan kuin varkain. Hondan tukemana hän nappasi paikan täysin japanilaisesta tiimistä kertaluokkaa tai kahta kovemman tallikaverinsa Takuma Saton rinnalla. Tallin käyttämä kalusto oli luvalla sanoen surkeaa, mutta edes se ei selitä Iden toilailuja F1-viikonloppujen aikana.

Ide pyöri joukon mukana neljässä ensimmäisessä osakilpailussa aiheuttaen lähinnä hämminkiä. Esimerkiksi Australiassa hän ei tuntunut pysyvän tiellä lainkaan, ja San Marinossa hän kippasi starttihätäkässä kilpailevan kuljettajan auton nurin yltiöpäisellä ohitusliikkeellä.

Saatuaan touhusta tarpeeksi ryhtyi kansainvälinen autoliitto FIA toimiin. Se teki kovan ratkaisun poistaen Ideltä F1-kilvanajoon vaadittavan superlisenssin. Japanilainen on edelleen ainoa kuljettaja, joka on saanut kyseisen kohtelun.

Kaikesta tästä huolimatta SuomiF1-sivusto haluaa onnitella tänään 43-vuotiasta oman elämänsä F1-kulttisankaria!