Mikko Hirvonen on tipahtanut kuuluisan Dakarin aavikkorallin voittokamppailusta tiistaina epäonnisten teknisten vikojen vuoksi. Suomalaiskuskin Mini X-Raid-kilpurin ongelmien korjaaminen kesti yli puolitoista tuntia, jonka vuoksi Hirvonen jäi lopullisesti kisan kärjestä reilusti jälkeen.

Tämän vuoden Dakarin ralli on ollut yllättävän vaikea Hirvosen Mini X-Raid-tallille. Suomalaisen tallikaverit Bryce Menzies ja Yazeed Al-Rajhi kolaroivat itsensä ulos kisasta jo sunnuntaina.

Tiistaisen San Juan de Marconan etapin voiton vei Toyotan Nasser Al-Attiyah. Muiden tallien kohdattua erilaisia vaikeuksia haastavan aavikkokisan mittaan voittotaistelussa ovat jäljellä enää vain Peugeot ja Toyota.

Peugeotin riveissä kisaavat muun muassa rallin MM-sarjasta tuttu moninkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb ja F1:ssä ajanut Carlos Sainz.