Formuloiden legendaarisen maailmanmestarin Michael Schumacherin veljenpoika David Schumacher tekee tänä viikonloppuna debyyttinsä Arabiemiirikuntien liiton Formula 4 -sarjassa Abu Dhabissa.

Entisen F1-kuskin Ralf Schumacherin 16-vuotias poika osallistuu Yas Marinan radalla ajettavaan osakilpailuun US Racing/Rasgaira Motorsports -tallin riveissä. Nuorukaisen on määrä jatkaa hänen isänsä osaomistaman tallin kisakuskina koko kauden ajan.

Schumacher nousi sarjaan ajettuaan vakuuttavan kauden mikroautoilun Saksan mestaruussarjassa. Nuori kuljettajalupaus oli tuoreesta formulapestistä mielissään.

– Tässä viikonlopussa on kyse uusien asioiden kokeilemisesta. Vaikka olisi toki mahtavaa voittaa kisoja, vielä tärkeämpää on oppia mahdollisimman paljon auton hallinnasta, lähtöjen harjoittelusta ja ajamisen sulavuuden hiomisesta, David hehkutti The Checkered Flagille.

Arabiemiraattikunnan F4 UAE Championship -sarja on FIA:n hallinnoima kilpailusarja, jota on ajettu vuodesta 2016 lähtien. Uuden sarjan tarkoituksena oli kaventaa kuilua kartingin ja Formula 3 -sarjan välillä.