Vaikka Mercedes kaahaili viime kaudella jo neljänteen perättäiseen F1:n valmistajien maailmanmestaruuteensa, ei tallin W08-kilpuri ollut silti aivan täydellinen mestariteos. Mestarikilpurin suunnitellut John Owen myönsi, että Mercedes oli autonsa hämmentävien teknisten vikojen kanssa välillä pahasti vaikeuksissa.

– Tämän auton kanssa oli myönnettävä, että olimme todella hämmentyneitä sen kanssa. Viime vuoden autoamme oli vain vaikea ymmärtää. Yritimme katsoa ja korjata oikeita asioita, mutta emme saaneet siltä odotettua vastausta. Siitä sille tuli nimeksi ”diiva”, Owen paljasti Motorsportille.

Kauden alkupuolella mestaruusautoa vaivasivat ylipaino ja ailahtelevuus Pirellin uusien ultrapehmeiden renkaiden kanssa.

– Niissä ensimmäisissä kisoissa olimme todella ihmeissämme. Suoraan sanottuna emme tienneet, mitä voisimme tehdä, Owen muisteli.

Mercedes onnistui lopulta paikantamaan erikoiset ongelmansa auton takarenkaiden teknisiin ratkaisuihin. Huipputalli kokeili monenlaisia vaihtoehtoja, kunnes löysi lopulta vastauksen insinöörejä kummastuttaneihin vaikeuksiin.

– Automme oli hieman painavampi takarenkaiden alueella koko vuoden mittaan. Monet muut tekivät autoista painavampia eturenkaiden osalta. Kyse oli siitä, että meidän piti löytää paras tapa saada tasapaino molempien renkaiden välille. Kokeilimme monia asioita ja ajateltuamme sitä lisää pääsimme vaiheittain ongelmien päälle, Owen valotti.