McLarenin kuljettajaohjelman nuorisolupaus Lando Norris uskoo tietävänsä, mitä vakituisen F1-paikan varmistaminen vaatii. 18-vuotias brittikuski haluaa voittaa Formula 2:n maailmanmestaruuden ja todistaa sen myötä olevansa valmis paikkaan suurissa parrasvaloissa.

Aiemmin McLarenin testikuljettana toiminut nuorukainen on ajanut leipätöikseen kilpaa Euroopan Formula 3 -sarjassa. Ensi vuonna Norris hyppää taas brittiläisen Carlin-tallin F2-kilpurin rattiin.

– Odotan voittavani F2:n. Charles Leclerc teki sen, joten jos haluan todistaa olevani parempi tai yhtä hyvä, minunkin on voitettava mestaruus siellä. Se on kaikista tärkeintä. En ole tyytymään toiseen tai kolmanteen sijaan, teinitähti linjasi ESPN:n haastattelussa.

Norris myönsi, ettei voi vielä tietää F2-kauden kilpailuasetelmia. Kuljettajat ja tallit elävät vielä jokavuotista muutosvaihetta. Tavoitteistaan nuori formulalupaus ei silti tingi yhtään.

– Vielä on tietenkin vaikea sanoa, ketkä kuljettajat ajavat missäkin tallissa ja ketkä ovat uusia tai kokeneita. Kaikki muuttuu aina joka kaudelle. Maailmanmestaruuden voittaminen tulee olemaan silti ainoa tavoitteeni, Norris painotti.