Legendaarinen saksalaisrata saattaa palata F1:een – ”Keskusteluja on käyty”

© Kuva: Getty Images

Formula 1 saattaa palata ensi vuonna Saksaan perinteikkäälle Nürburgringin moottoriurheiluradalle.

Useista legendaarisista autourheilukisoista tunnetun radan toimitusjohtaja Mirco Markfort kertoi Autosportille neuvotelleensa F1-paluusta sarjan uuden omistajatahon Libertyn kanssa viime marraskuussa Abu Dhabissa.

– Arvostaisimme sitä suuresti, jos F1 palaisi taas Nürburgringille vuonna 2019. Tämä olisi mahdollista vain sillon, jos otamme asialle merkitykselliset taloudelliset seikat huomioon. Voimme vahvistaa, että asiasta on käyty keskusteluja Libertyn kanssa, Markfort valotti.

Vaikka Nürburgringilla onkin takanaan pitkät perinteet, ei sen paluu ole kuitenkaan varma. Libertyn tiedetään tavoittelevan ensisijaisesti uutta GP-kisaa Yhdysvaltoihin. Julkisuudessa uuden radan sijainniksi on spekuloitu muun muassa Las Vegasia, New Yorkia ja Miamia.

Formuloita ajetaan viimeksi kuuluisalla saksalaisradalla vuonna 2013. Tämän jälkeen Nürburgring ajautui sen verran koviin talousvaikeuksiin, ettei se enää kyennyt isännöimään hulppeaa F1-sirkusta.

Hiljalleen talousahdingosta palautuneella radalla on varsin vaiheikas historia. Ensimmäistä kertaa siellä ajettiin formuloita vuonna 1951. Nürburgring menetti vakiopaikkansa F1-kalenterissa Niki Laudan kuuluisan hengenvaarallisen onnettomuuden jälkeen vuonna 1976.

80- ja 90-luvuilla rata palasi jälleen kuvioihin. Michael Schumacherin nostettua F1:n suosiota Saksassa uusiin ulottuvuuksiin noste oli entistä kovempi miehen uran aikana.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.