Brittiläisen luksusautomerkin Aston Martinin F1-haaveet ovat herättäneet mielenkiintoa ympäri F1-varikoita. Red Bullin pääsponsoriksi ensi kaudeksi ryhtyvän huippubrändin toimitusjohtajan Andy Palmerin mukaan useat eri tallit olivat olleet kiinnostuneita mahdollisuudesta ryhtyä moottoriyhteistyöhön heidän kanssaan.

Aston Martin on osallistunut F1:n vuoden 2021 sääntöuudistuksiin liittyviin palavereihin ja työstänyt hiljalleen kustannusarvioita ja suunnitelmia mahdollisesta formulaprojektistaan.

– Minulla on jo hieman raakaa matikkaa kuluista ja hinnoista. F1:ssä on kaikkia näitä juttuja ja muuttujia, jotka täytyy ottaa huomioon. Kyse on loppupeleissä markkinointihyödystä, eikä niinkään fyysisestä hyödystä, Palmer valotti hankkeen tilaa Motorsportin haastattelussa.

Palmer kertoi, että formuloihin osallistumisen olisi ajan myötä muututtava myös konkreettiseksi hyödyksi brittimerkin myyntiluvuissa.

– Markkinointihyödyt muuttuisivat toivottavasti myös myydyiksi autoiksi. Sen vuoksi olemme tekemässä tätä. Tämä on siemen sille maalle, jolle rakennamme Ferrari 488:aa vastaan kilpailevan keskimoottorisen urheiluauton. Se on projekti, jonka pohjana oli Valkyrie-hyperauton konsepti. F1:een osallistuminen on vakuuttavuuden luomista sille, että voisimme kisata Ferraria, Lamborghinia ja McLarenia vastaan markkinoilla.

Brittifirman pomo paljasti uusien sääntöuudistusten osuvan Aston Martinin kannalta mainioon tilanteeseen.

– Vuoden 2021 sääntöuudistusten ajoitus toimii meille todella hyvin, sillä olimme ajatelleet julkaista uuden automme juuri silloin, Palmer hehkutti.