Useita kuuluisia kuljettajia urallaan eteenpäin luotsannut manageri Nicolas Todt on huolissaan siitä, että nuoret kuljettajat voisivat ostaa liian helposti paikkansa formulatalleissa. F1-konkarin mukaan sarjan on pidettävä jatkossa huolta, että nuoret tulokkaat valitaan talleihin pääasiassa heidän kilpailukokemuksensa perusteella.

”Maksukuskien” ilmiö on noussut lähiaikoina taas suurempaan rooliin, kun Williamsin kuultiin päätyneen nuorten Lance Strollin ja Sergei Sirotkinin kuskikaksikkoon ensi kaudelle. Kummallakin nuorukaisella on takanaan kisakokemuksensa lisäksi todella merkittävät taloudelliset sponsorit, joista perinteikäs brittitalli pääsee hyötymään.

FIA:n puheenjohtajan Jean Todtin poika pohdiskeli lajiliiton jakamien superlisenssien olevan ainoa este sille, että kuka tahansa rikas nousukas voisi ostaa itselleen F1-pestin.

– Superlisenssijärjestelmän on tarkoitus estää kuljettajia, joilla ei ole tarpeeksi kovaa kokemusta hommaan. Sinulla voi olla käytettävissä miljoonia, mutta jos sinulla ei ole tarpeeksi paljon superlisenssipisteitä, et pääse mukaan. Siitäkin huolimatta meidän on varottava maksetun lajin mainetta, Todt kritisoi Auto Hebdon haastattelussa.

Muun muassa Charles Leclerciä, Felipe Massaa ja Pastor Maldonadoa edustanut manageri nosti esille maksukuskien vaikutuksen uusien kuskilupausten syntymiseen.

– On otettava huomioon, että tämä maine toimisi karkottajana uusille lupauksille. Näitä olisivat muun muassa perheet, jotka epäröisivät ryhtyä lastensa kanssa karting-harrastukseen. Silloin tie olisi tukossa alusta saakka. F1:een pääsyn on oltava jatkossakin ehdottomasti pohjattu meriitteihin, Todt painotti.