Lupaavaa nousua brittiläisessä Formula 4 -sarjassa tehnyt Billy Monger menetti viime vuoden keväällä molemmat jalkansa kammottavassa kolarissa kesken kilpailun. 18-vuotias nuorukainen ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan, vaan palasi jo seuraavana kesänä kilpa-auton rattiin. Nyt kylmäpäinen kuljettajalupaus tähtää stunttikuskiksi.

Mongerin tavoitteena on osallistua kuuluisaan Birminghamin National Exhibition Centerin alueella pidettävään stunttiajoshowhun osan neljän auton joukkuetta. ”Seuraavaksi Lewis Hamiltoniksi” aiemmin ylistetty huippulupaus on harjoitellut tapahtumaa varten ahkerasti stunttiammattilaisten kanssa.

– Tarkoituksena on laittaa pystyyn hyvä show. Mielestäni meillä on mainio ohjelma kasassa. Meillä on loistava ryhmä jätkiä. Toivon vain, että kaikki menee sulavasti ja voimme olla ylpeitä työstämme. Äitini on todella hermostunut asiasta. Jos en kuitenkaan tekisi tätä, mitä muuta tekisin elämälläni? Minun on pakko tehdä elämässäni jotain positiivista, Monger tunnelmoi BBC:n haastattelussa.

Nuorisolupaus sai kehuja myös valmentajaltaan Terry Grantilta, joka on yksi Britannian parhaista stunttikuskeista.

– Billy on ehdottomasti todella erityinen kaveri vammoistaan huolimatta. Se hallinnan määrä, mitä häneltä löytyy jalkaproteeseistaan huolimatta on suorastaan ilmiömäistä.

Monger kärsi karmean onnettomuutensa huhtikuussa 2017 Doningtonin F4-kilpailussa. Brittitähti törmäsi hurjalla nopeudella keskelle rataa pysähtyneeseen autoon. Hänen vammansa olivat niin vakavia, että nuorukaisen kummatkin jalat oli amputoitava.

Shokeeraavasta takaiskusta huolimatta Monger ei suostunut luopumaan F1-unelmastaan. Nuorisolupaus palasi rattiin jo kesällä päästyään kokeilemaan erikoisvalmisteista käsin kontrolloitavaa Volkswagen-kilpuria.

Monger on saanut tukea paluuprojektiinsa Mission Motorsport -järjestöltä, joka tukee loukkaantuneita sotaveteraaneja kuntoutumsiessa ja moottoriurheilun harrastamisessa.

– Oli lyhyt hetki, kun luulin etten pääse ajamaan enää koskaan. Se ei kuitenkaan siltikään muuta unelmaani. F1 on edelleen unelmani, brittilupaus päätti.