Viime viikonloppuna kestävyyskilpailudebyyttinsä tehnyt F1-supertähti Fernando Alonso sai arvokasta kokemusta Daytonan 24 tunnin ajossa, vaikka menestys jäi puuttumaan. Syynä tähän oli kuitenkin enemmin autoon iskeneet tekniset ongelmat kuin kuljettajien ajotaidot.

Alonson, Lando Norrisin ja Phil Hansonin muodostama autokunta sijoittui kilpailussa lopulta sijalle 38. Alonson vauhti oli paikoin erittäin rohkaisevaa, mutta kisan jälkeen espanjalainen raportoi jokaisen kuljettajan pelkäämästä kokemuksesta.

– Minulle tapahtui kahteen otteeseen tilanne, jossa saapuessani ensimmäiseen mutkaan täydessä vauhdissa auto ei totellut jarrupolkimen painallusta. Minulla oli vauhtia 300-310 kilometriä tunnissa, joten oli totta kai pelottava kokemus kun auto ei pysähdy käskystäni, Alonso kertoi Autosportille.

– Onneksi mutkassa on leveä ulosajoalue ja ”pakotie”. Mutta pimeällä sitä tai seinän sijaintia on hyvin vaikea hahmottaa. Se teki kokemuksesta entistä pelottavampaa.

Muuten Alonso piti Daytonan kokemuksestaan.

– Kisa oli kaikkine ajoineen ja muine oheistoimineen hauska kokemus. Nautin kestävyyskilpailun erikoislaatuisuudesta ja oli mukava huomata, että olin myös kilpailukykyinen.