IndyCarissa nykyään ajava entinen Formula 1 -kuski Max Chilton ei kokee Formula 1 -tallien rekrytointimenetelmien olevan liian kapeakatseisia.

Moottoriurheilumaailmassa on väännetty viime päivät kättä siitä, että onko Yhdysvalloissa riittävän hyviä kuljettajia Formula 1:een. Asia lähti liikkeelle, kun Haasin tallipäällikkö Günther Steiner sanoi, että tallia kiinnostaisi amerikkalaiskuskit, mutta riittävän hyviä ei ole tarjolla.

Max Chilton on kuitenkin asiasta eri mieltä. Hänen mukaansa amerikkalaisia lahjakkuuksia ei edes harkita Formula 1 -talleissa, koska he eivät ole mukana Euroopan sarjoissa.

– F1-henkilöstö on hyvin yksimielisiä siinä, mistä he kartoittavat kuljettajia. Kuljettajien on joko oltava jo Formula 1:ssä tai tallien ohjelmissa mukana. He eivät oikeastaan koskaan kuljettajia, jotka eivät kilpaile Euroopassa, Chilton sanoi ESPN:lle.

Chilton nostaakin esimerkiksi entisen tallikaverinsa Scott Dixonin. Dixon on Chiltonin mielestä yksi maailman parhaista kuljettajista ja ansaitsisi mahdollisuuden Formula 1:ssä.

– Scott Dixon, joka oli tallikaverini viime kaudella, on yksi maailman parhaista kuljettajista ja hän pärjäisi kenelle vain Formula 1 -autossa. Mutta kukaan ei ole koskaan edes vilkaissut häneen, Chilton kertoi näkemyksensä.