Entinen Formula 1 -kuski Stefan Johansson kritisoi kovaan ääneen F1:n rengassääntöjä blogissaan. Hän haluaisi sarjaan lisää jännitystä, jota hänen mukaansa voitaisiin saada muuttamalla renkaita lähemmäksi henkilöautojen renkaita.

Johanssonin mukaan F1:n rengassäännöt ovat takapajuisia ja pitävät sarjaa paikallaan.

– Minun ymmärrykseni yli menee se, että renkaiden parantamista ei edes koskaan mainita F1:ssä. Alusta, moottori ja renkaat ovat asioita, jotka saavat auton menemään lujempaa, jos kuljettajaa ei lasketa. Kaksi ensimmäistä ovat avoimia kaikille ja kilpailulle, mutta renkaat on rajoitettu yhden valmistajan tuotteeseen, Johansson kritisoi.

Johansson uskoo, että ongelma saattaa olla siinä, että muita yrityksiä ei kiinnosta tulla mukaan F1:een. Tämä johtuu sääntöjen vanhanaikaisuudesta.

– En usko, että monikaan rengasyritys on kiinnostunut kilpailemaan toisiaan vastaan nykyisillä säännöillä, joiden mukaan renkaat ovat samat 13 tuuman ilmapallorenkaat.

Hän ehdottaa, että renkaita tuotaisiin lähemmäksi henkilöautojen renkaita, mikä saattaisi herättää isojen rengasvalmistajien kiinnostuksen.

– Jos renkaita muutettaisiin edes näyttämään jotenkin henkilöauton renkaita, uskoisin rengasfirmojen hyppäävän mukaan.