Dakar-rallin tuomaristo on päättänyt kumota rallia johtavan Carlos Sainzin aikasakon. Espanjalaisen talli Peugeot toimitti tuomaristolle todistusaineiston, jonka perusteella rallilegendan katsotaan olevan syytön.

Kilpailun puhutuimmaksi aiheeksi on noussut Sainzin väitetty törmäys mönkijäkuljettaja Kees Koolenin kanssa. Koolen väitti espanjalaisen törmänneen häneen ja poistuneen tämän jälkeen paikalta. Henkensä menettämistä kolarissa pelännyt hollantilainen on uhannut nostaa Sainzia vastaan jopa oikeustaiston.

Tuomaristo langetti kisaa ylivoimaisesti johtavalle Sainzille aiemmin kymmenen minuutin aikasakon, mutta Peugeot toimitti eilen tuomaristolle Sainzin auton telemetriatiedot, joissa törmäyksestä ei ole mitään havaintoa.

– Tiedoissa näkyy, että Carlos seuraa mönkijää 50 kilometrin tuntivauhdissa, mutta mönkijän kaaduttua hän jarruttaa nopeutensa alhaisemmaksi väistäen samalla häntä. Mielestäni Koolenin pitäisi kiittää Sainzia nopeista reaktioista, Peugeotin tallipäällikkö Bruno Famin toteaa Autosportille.

Aiemmin Koolen väitti Sainzin osuneen häneen jopa yli 150 km/t nopeudella.