Dakar-rallia ennen eilistä erikoiskoetta johtanu Stephane Peterhansel on kertonut tarkemmin onnettomuudestaan, joka riisti häneltä klassikkokilpailun johtoaseman.

Peräti 13 kertaa rallin voittoa, kolmesti moottoripyörä- ja kymmenesti autoluokassa juhlinut ranskalainen teloi autonsa jousituksen kesken etapin. Aikaa korjaustöihin, joissa autoon vaihdettiin toista Peugeotia ajaneen Cyril Despresin ehjät osat, valui lähes kaksi tuntia. Samalla Peterhansel tipahti puolentoista tunnin päähän kärkipaikkaa nyt pitävästä tallikaveristaan Carlos Sainzista.

Peterhansel kertoi Autosportille tilanteesta, jossa auto hajosi.

– Edessä oli suuri vesilammikko, jonka eteen mönkijällä kisaava kuljettaja oli jostain syystä pysähtynyt. Väistin häntä ja samalla kuulin suuren, uskomattoman väkivaltaiselta kuulostavan pamahduksen autostani, Peterhansel kertaa värikkäästi.

Peugeotin ovela taktiikka käyttää jo aiemmin voittotaistosta pudonnutta Despresiä ”varaosa-autona” koki pienen lisämurheen.

– Pysähdyimme kartturini kanssa odottamaan häntä ja purimme automme jo valmiiksi, mutta hänen saapumisessaan kesti odotettua pidempään, sillä harmiksemme Despres oli ajautunut itsekin ongelmiin etapin alussa ja menettänyt aikaa.

Peugeot lähti matkaan neljän nimivahvan kuljettajan voimin, mutta toistaiseksi vain Saínz on selvinnyt reitin lävitse ilman murheita.