Maailman tunnetuimpien autovalmistajien kärkeen kuuluvaa Fordin paluuta formuloihin ei tulla näkemään lähivuosina. Jenkkimerkin moottoriurheilujohtaja Mark Rushbrook kertoi Autocarille brändin pitävän nykyhetken F1:stä aivan liian kalliina sarjana.

Ford-jehu painotti kaipaavansa sarjaan kaikkia sitovia kulukattoja. F1:n panostuksesta hybridivoimaan Rushrook kuitenkin pitää, eikä sulje mahdollisuutta liittyä tulevaisuudessa autourheilun kuninkuusluokkaan.

– Koskaan ei voi sanoa ei koskaan, varsinkaan jos sarjaan saadaan vielä kulukatto. Hybridivoima tulee olemaan Fordille tärkeää pitkän ajan, Rushbrook arvuutteli.

Amerikkalaisia huolettaa sarjassa erityisesti valmistajien tolkuton törsääminen autojen teknologian kehittämisessä. Rushbrook huomautti, että monet kuluja rajoittavat toimenpiteet eivät siltikään auta kovin paljon.

– Fordille kulujen kaitseminen olisi elintärkeä, sillä tällä hetkellä sarjan kulut voisivat riistäytyä käsistämme. Kulujen karsiminenkin säännöillä on kuitenkin aina suhteellista. Jos rahan käyttöä rajoitetaan jollain tietyllä osa-alueella, valmistajat kuluttavat rahaa sen sijaan johonkin muuhun osaan, jenkkibrändin pomo muistutti.

Fordilla on pitkä historia formuloiden parissa. Viimeksi jenkkivalmistaja nähtiin sarjassa 2000-luvun alkupuolella Jaguarin tallin taustalla. Amerikkalaiset ovat olleet F1:ssä mukana eri yhteistyökuvioiden myötä kymmenien vuosian ajan.