Mercedeksen ajohaalarit vuodesta 2003 uskollisesti ylleen vetänyt Gary Paffett on tehnyt tiettäväksi halunsa olla mukana merkin uudessa aluevaltauksessa sähköformulasarja Formula E:en.

Paffett liittyi Hopeanuolen riveihin kauden 2003 DTM-sarjaan. Jo ennen sitä vuoden 1999 arvostetun McLaren Autosport -palkinnon voittaja oli toiminut McLarenin testikuljettajana. McLaren ja Mercedes tekivät tuolloin yhteistyötä, joten Paffett hyppäsi McLaren-töidensä ohella ajamaan kilpaa koppiautoihin Mercedeksen kalustolla.

Vaikka Paffettia pidetään yleisesti lahjakkaana kuljettajana, ovi formula ykkösiin ei koskaan auennut. Mies vietti McLarenin ja Williamsin testikuskina yli kymmenen vuotta, mutta sen lähemmäksi kisakuskin pestiä hän ei koskaan yltänyt.

DTM-sarjassa tarina on ollut täysin eri. Mies voitti kovatasoisen sarjan mestaruuden 2005, minkä lisäksi häneltä löytyy neljä sarjan kakkostilaa.

36-vuotias Paffett on vaarassa jäädä tämän kauden jälkeen työttömäksi, sillä Mercedes lopettaa DTM-projetinsa tulevan kauden jälkeen keskittyäkseen täysillä Formula E -mukaantuloonsa kaudelle 2019-20. Paffett, joka sai ensimaistiaisensa sähköformulalla ajamisesta viime viikonlopun testeissä, haluaa Mercedeksen ottavan hänet huomioon tallipaikkoja jaettaessa.

– Kun Mercedes ilmoitti mukaantulonsa, kerroin heille välittömästi haluni olla mukana projektissa. He ovat tietoisia halustani jatkaa edelleen osana Mercedes-perhettä, Paffett toteaa Autosportille.