FIA:n kansainvälinen vakioautojen rata-autoilun kuninkuusluokka WTCC lopetti toimintansa tämän vuoden loppuun. Ikoninen sarja julkaisi aiemmin tällä viikolla hauskan jäähyväisvideon, jossa tähtikuljettajat Thed Björk ja Norbert Michelisz ovat menossa mystiselle WTCC:n ”kuljettajien klubille”.

https://www.youtube.com/watch?v=wwMx1MTwmmI

Videolla muistellaan iloisessa hengessä WTCC:n rikasta kilpailuhistoriaa. Kuljettajalegendat muistelevat keskinäistä kilvoitteluaan istuskellen hienoissa tummissa puvuissa hämärällä kellariklubilla.

World Touring Car Championship perustettiin ensimmäisen kerran vuonna 1987. Sarjaa on ajettu erilaisissa muodoissa jaksoittain 90- ja 2000-luvuilla. Nykyisessä muodossaan mestaruussarjaa ajettiin vuodesta 2005 tämän vuoden loppuun saakka.

6. joulukuuta FIA ilmoitti yhdistäneensä sarjan World Touring Car Cup -sarjan kanssa. Uusi sarja korvaa vanhan WTCC:n paikan vakioautojen rata-autoilun ykkösluokkana ensi vuodesta lähtien.