MotoGP:n menestynein suomalaisajaja Mika Kallio joutui kärsimään karvaan pettymyksen jäätyään sivuun kokoaikaisesta kilpa-ajajan tehtävästä itävaltalaisen KTM-huipputallin ohjaimissa. Talli päätyi valitsemaan kisakuskikseen Kallion sijaan surkean kauden ajaneen Bradley Smithin.

Ratamoottoripyöräilyn konkari paljasti uudessa Motorsportin haastattelussa olleensa erittäin pettynyt itävaltalaisten kuljettajavalintoihin. 2000-luvulla reilut viisi kautta KTM:n riveissä eri sarjoissa ajanut motoristi olisi toivonut vankan kokemuksen suovan hänelle uuden mahdollisuuden MotoGP:ssä.

– Uskon, että kaikki tiesivät tavoitteeni. Kerroin viime vuonna monesti, että haluaisin näyttää taitoni ja nopeuteni kisa-ajajana. Olen ollut todella hyvä täällä ja tunnen tallin hyvin. Nyt kun se ei tapahdu, olen tietenkin todella pettynyt, Kallio harmitteli.

KTM:n testiajajana jatkava valkeakoskelainen tyytyy kuitenkin osaansa. Kallio paljasti toivovansa ensi kaudelle muutamia näytönpaikkoja osakilpailuissa.

– Jatkan samassa hommassa mitä olen tehnyt viimeiset kaksi vuotta, eli testikuljettajana. Teen samalla muutamia villejä kortteja heille ensi vuonna. Ehkä pääsen taas ajamaan muutaman kisan heille. Saa nähdä, koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Kallio haaveili.

Kallio on saavuttanut urallaan parhaimmillaan kolme MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin. Suurimman osan urastaan suomalaiskuski on ajanut Moto2- ja 125-kuutioisten ja 250-kuutioisten moottoripyörien luokissa.

MotoGP:tä hän ajoi vuosina 2009 ja 2010 Pramac Racingin tallissa saavuttamatta ainuttakaan voittoa. Kallio on toiminut kuitenkin useita vuosia KTM:n testiajajana ja jatkaa tehtävässä edelleen.