Vyörenkaat formuloihin aikoinaan tuonut legendaarinen rengasvalmistaja Michelin oli lähellä paluuta autourheilun kuninkuusluokkaan viime vuonna, rengasbrändin moottoriurheiluosaston johtaja Pascal Couasnon paljasti F1i.comille perjantaina Hong Kongissa. Paluun esteiksi muodostuivat formuloiden teknologiset rajoitukset.

Micheliniä närästäneet säännöt koskivat renkaiden kokoa, seoksia ja rakenteita. Vielä vähemmän houkuttelevaa oli F1-renkaiden tekniikan siirtämisen vaikeus tavallisiin autoihin.

– Haluamme toimia sarjoissa, joissa meillä on rengasvalmistajana haastetta. Jos sarjassa on kilpailua, haaste löytyy jo siitä. Emme halua olla sarjoissa, joissa ei ole haastetta. Rehellisesti sanottuna Formula 1:n nykypäivän tilanne ei sovi meille. Puhuimme 18 tuuman ja kevyempien rakenteiden renkaista, joita olisi helpompi siirtää katuautoihin. Niitä näkee kaduilla. Isojen rakenteiden tekniikkaa on vaikea siirtää jokapäiväisessä käytössä oleviin arkiautoihin, Couasnon valitteli F1i.comin haastattelussa.

Teknologisista haasteista huolimatta Michelin ei ole kääntänyt lopullisesti selkäänsä formulasarjoille. Michelin toimii tälläkin hetkellä sähköformuloiden rengastoimittajana.

– Puhtaan teknologian suhteen F1 ei ole kaikista hyödyllisin sarja. Rakastan silti formuloita. Formula E:ssä meillä on haastetta, se on täydellinen esimerkki siitä, rengaspomo lisäsi.

Michelin toimi yhteensä 14 vuoden ajan rengastoimittajana formuloissa eri aikakausina vuodesta 1977 lähtien vuoteen 2006 asti.