Ensi vuonna paluun tekevä Paul Ricardin rata ei ole lainkaan formuloiden hallitsevan maailmanmestarin Lewis Hamiltonin mieleen. Brittitähden mielestä rata ei vedä vertoja vanhalle tutulle Magny-Coursin radalle.

– En aio kierrellä asiaa, vaan täräytän sen suoraan tässä. Ranskan kisa ajetaan väärällä radalla. Jos olen rehellinen, en pidä siitä [Paul Ricardin radasta] yhtään. Rakastin Magny-Coursin rataa, kun meillä oli vielä se kisakalenterissa. Paul Ricard on hienolla paikalla, mutta en pidä siitä ratana ollenkaan. Ranskassa on niin monia hienoja ratoja, kuten Le Mans. Miksi emme voisi ajaa kisaa maan parhaalla radalla, Hamilton tylytti Motorsportin haastattelussa.

Perinteikäs Paul Ricardin moottoriurheilurata tekee paluun formulasirkuksen kisakalenteriin ensi vuoden kesäkuulle. Rataa kohtaan kokemastaan inhosta huolimatta Hamilton myönsi, että sarjalle oli tärkeää palata pitkästä aikaa Ranskaan.

– Kaikista tärkein asia on se, että ajamme jälleen Rankassa pitkän tauon jälkeen. Ranska on keskeinen osa Eurooppaa ja sen kiertuetta. Mistäpä sen tietää, ehkä ajamme kauden parhaan kisamme siellä, Hamilton mietti.

Uusi Ranskan GP ajetaan 24. kesäkuuta Paul Ricardin radalla Le Castelletissä. Legendaarisella radalla ajettiin F1-kisoja 14 kautta vuosina 1971-1990. Ensi vuoden kisa on ensimmäinen Ranskassa ajettu osakilpailu sitten vuoden 2008, jolloin formuloilla kaahailtiin vielä Magny-Coursin radalla.