Formula 1:n entinen päämies Bernie Ecclestone ei ole ollut moottoriurheilun kuninkuussarjan peräsimessä lähes vuoteen. 87-vuotias konkari on kuitenkin pitänyt lajin kehitystä edelleen silmällä, eikä ole pitänyt kaikesta näkemästään.

Formuloiden uusi omistajataho Liberty on neuvotellut vuonna 2021 tulevista rajuista sääntöuudistuksista kaikkien tallien, potentiaalisten uusien valmistajien, FIA:n ja lajin muiden toimijoiden kanssa.

Diplomaattinen ratkaisu ei ole kuitenkaan Ecclestonen mieleen, joka luottaisi mielellään asiassa diktatuuriin.

– Demokratialla ei ole sijaa F1:ssä. Uudet omistajat tajuavat tämän pian, kun he huomaavat etteivät saa mitään aikaiseksi, formulalegenda täräytti Sonntagsblickin haastattelussa.

Uudet sääntöuudistukset ovat herättäneet laajamittaista ärsytystä formuloiden nykyisissä valmistajissa, jotka kokevat tulevien radikaalien moottorirajoitusten pilaavan F1:n avoimen teknologiakehityksen. Talleja ovat närästäneet myös nykyisiin voimanpesiin käytetyt suuret taloudelliset resurssit, jotka menisivät hukkaan moottorisääntöjen muuttuessa kokonaan.

F1:n kärkitalleihin kuuluva Ferrari on uhkaillut jopa vetäytyvänsä kokonaan sarjasta, jos uudet säännöt menevät sellaisinaan läpi. Ecclestone myönsi italialaismerkin käytöksen raivostuttavan häntä suuresti.

– Taas tätä samaa peliä. Kun asiat eivät mene heidän [Ferrarin] mielensä mukaan, he panikoivat. Minä ja Max Mosley voisimme kirjoittaa listan kaikista kerroista, kun olemme auttaneet Ferraria. He eivät kuitenkaan ikinä myöntäisi sitä, Ecclestone tölväisi.

Ecclestone toimi Formula 1 -sarjaa hallinnoineen yhtiön johtajana 70-luvulta vuoteen 2017 asti.