Formulakonkari sätti Sebastian Vettelin kyseenalaista käytöstä: ”Hän tuotti itselleen pettymyksen”

© Kuva: Getty Images

Ferrarin tähtikuljettaja Sebastian Vettel aiheutti kauden mittaan ärsytystä kollegoidensa keskuudessa kyseenalaisilla tempauksillaan.

Varomattomista ajoliikkeistään ja hölmöistä ohituksistaan kritisoitu saksalainen sai toruja vasta myös F1-konkari Eddie Irvineltä, jonka mukaan Vettelin pitäisi pystyä käyttäytymään ammattimaisemmin haasteiden edessä.

– Sebastian tuotti todella itselleen pettymyksen käytöksellään. Hän käyttäytyi kuin hemmoteltu kakara, Irvine moitti moninkertaista mestaria Motorsport-total.comin haastattelussa.

Suurinta kohua Vettel herätti tänä vuonna kolaroimalla Hamiltonin kanssa Azerbaidhzanissa ja Meksikossa. Saksalaistähti ryttäsi autonsa keskeytyskuntoon myös Singaporen osakilpailussa.

Vuonna 2003 F1-uransa päättänyt Irvine epäilee, että jatkuvasti kasvaneet paineet mestaruuden voitosta ovat koetelleet saksalaisen henkistä kestävyyttä.

– Red Bullilla hän voitti neljä helppoa mestaruutta ajaessaan parhaalla autolla. Silloin hänen piti voittaa vain Mark Weber. Nyt Hamiltonilla on paras auto, eikä hänen tarvi puskea niin kovaa. Sebastianin on tehtävä tosissaan töitä ja hän on selvästi turhautunut, Irvine pohti.