FIA aikoo tiukentaa Formula 1:n superlisenssien myöntämisen vaatimuksia ensi vuodelle. Jatkossa lupaa on entistä vaikeampi saada etenkin F1-tallien testikuljettajilla, jotka ajaisivat harvakseltaan GP-kisojen vapaissa harjoituksissa.

Aiemmin vapaisiin harjoituksiin oikeuttavan ajoluvan sai, jos huristeli 300 kilometriä ”F1:tä edustavalla autolla” kahden päivän aikana ja suoritti teoriakokeen sarjan säännöistä. Tämän lisäksi FIA arvioi tapauskohtaisesti kuskien kokemusta yksipaikkaisista kilpureista.

Ensi kaudesta lähtien vapaiden harjoitusten superlisenssi vaatii kuuden Formula 2 -kilpailun suorittamista ja 25 superlisenssipisteen keräämistä sopivissa MM-sarjoissa kolmen edellisen vuoden aikana. Jatkolisenssiä hakevien on täytynyt ajaa kokonainen kausi F2:ssä tai kerätä 25 lisenssipistettä.

Vuonna 2017 ajaneista kuljettajista uudistuksista kärsisi vain Alfonso Celis Jr, joka työskentelee Force Indian testikuljettajana.

Jatkossa lisenssipisteitä saa helpommin F2:sta ja Indycarista kuin muista sarjoista. Alennuksen saivat uudistuksessa kestävyyssarja WEC, eurooppalainen Formula 3 ja Formula E.

Lähde: Motorsport