Nico Rosbergin, Sebastian Vettelin ja Daniel Ricciardon sekä yli 100 muun huippukuljettajan ponnahduslautana F1:een toimi sama talli, Carlin Motorsport. Nyt autourheilun tähtikuljettajien kasvattajatehdas on valinnut uuden haasteen – suositun amerikkalaisen Indycar-sarjan valloittamisen sarjan ensimmäisenä brittiläisenä tallina.

– Julkistamme mielisämme sen, että olemme vihdoin liittyneet Indycariin. Tämä on pitkän työn tulos, tallipäällikkö Trevor Carlin hehkutti uutista BBC:lle.

Carlin on ottanut jo kaksi vuotta sitten osaa Firestone Indy Lights -sarjaan, joka on osa Indycarin tuoteperhettä. Brittitalli haki sieltä vauhtia ja tuntumaa amerikkalaisten avopyöräisten kilpureiden maailmaan Max Chiltonin ja Ed Jonesin kuljettamina.

Indycar-debyyttikauteensa Carlin lähtee samoilla tutuilla kuskeilla, joita täydentää myös amerikkalaisvahvistus Charlie Kimball. Englantilaislähtöisen tallin johtaja näkee tutun kuljettajaryhmän tallin erityisvahvuutena.

– On mahtavaa, että debyyttekautemme matkalle lähtevät mukaan kuljettajamme Max ja Charlie, joilla on jo valmiiksi menestystä sarjasta. Se on enemmän kuin osasimme odottaakaan, Carlin intoili.

Carlin kilpailee Indycarin lisäksi myös Formula 2 -sarjassa ensi vuonna. Kumpaankin sarjaan osallistuva Chilton on kerännyt kokemusta myös F1:stä Marussian kuljettana vuosina 2013 ja 2014. 26-vuotias brittilupaus oli tallipäällikkönsä tavoin ratketa innosta Carlinin uudesta alavalloituksesta.

– Olen superinnoissani ensi vuodesta. Carlin on kuin perhettä minulle. Ajettuani parhaat kilpailuvuoteni heidän kanssaan olen varma, että voimme saavuttaa hienoja asioita Carlinin kanssa, Chilton julisti.