Formulakuskien turvallisuutta kohennetaan ensi kaudeksi. FIA on hyväksynyt F1:n ehdotukset ottaa vuonna 2019 käyttöönsä uudet entistä vahvemmat kypärät. Jatkossa kuljettajien elintoimintoja ja terveydentilaa seurataan biometrisellä mittauksilla aiempaa monipuolisemmin.

F1 kehui uusien kypäröiden olevan uusi turvallisuuskehityksen virstanpylväs, mikä antaa kuljettajille parhaimman mahdollisen suojan.

Kypäröissä on entistä parempi ballistinen suojaus ja ne imevät itseensä energiaa sujuvammin. Suojavälineiden iskukestävyyttä testataan jatkossa tiukemmin. Kypäröiden suojaavaa aluetta laajennettiin aiempaan verrattuna.

Sarjassa otetaan käyttöön myös biometrinen mittauskäytäntö. Tavoitteena on kuskien terveydentilan ja suorituskyvyn jatkuva mittaaminen.

Urheiluteknologisen uudistuksen myötä kuljettajat voisivat tarkkailla terveydentilaansa niin ennen kisaa, sen aikana kuin sen jälkeenkin. Käytännön päämääränä on loukkaantumisten vähentäminen, suorituskyvyn ja harjoitusten laadun parantaminen.

FIA aikoo tuoda samat uudistukset myös muihin suurimpiin kilpasarjoihinsa ajan myötä.